ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ 24, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 211 7105550, 6948 096096    ΙΑΤΡΟΣ: 6944 434486info@surgicalcenter.gr


ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ


Η ρομποτική χειρουργική είναι μια προηγμένη μορφή λαπαροσκοπικής χειρουργικής, όπου οι χειρουργοί πραγματοποιούν επεμβάσεις μέσω ενός ρομπότ που ελέγχεται από υπολογιστή. Έχει όλα τα οφέλη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και συγχρόνως προσφέρει στο χειρουργό καλύτερη απεικόνιση, αυξημένη επιδεξιότητα και μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις του. Για τη ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιείται το σύστημα da Vinci κατά το οποίο:
– ο χειρουργός εργάζεται σε μια κονσόλα υπολογιστή στο χειρουργείο, ελέγχοντας μικροσκοπικά όργανα που είναι τοποθετημένα σε τρεις ρομποτικούς βραχίονες μέσω μικροσκοπικών τομών στον ασθενή
– ο χειρουργός κοιτάζει μέσα από μια τρισδιάστατη κάμερα συνδεδεμένη σε έναν τέταρτο ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος μεγεθύνει το σημείο της χειρουργικής επέμβασης
– οι κινήσεις του χεριού, του καρπού και των δακτύλων του χειρουργού μεταδίδονται μέσω της κονσόλας του υπολογιστή στα όργανα που είναι προσαρτημένα στους βραχίονες του ρομπότ. Οι μιμούμενες κινήσεις έχουν το ίδιο εύρος κίνησης με τον χειρουργό επιτρέποντας τον μέγιστο έλεγχο.
Τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής για τους ασθενείς είναι σημαντικά:
– μικρότερες τομές με αποτέλεσμα λιγότερο πόνο και μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης
– καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
– μειωμένη απώλεια αίματος
– μικρότερης διάρκειας νοσηλεία
– ταχύτερος χρόνος αποθεραπείας και γρηγορότερη επιστροφή στη δραστηριότητα
– ελάχιστος κίνδυνος επιπλοκών όπως αιμορραγία ή τραυματισμός γειτονικών οργάνων λόγω της ακρίβειας στις κινήσεις των ρομποτικών βραχιόνων.
Η ρομποτική χειρουργική προσφέρει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στον ίδιο το χειρουργό:
– καλύτερη απεικόνιση του χειρουργικού πεδίου μέσω υψηλής ευκρίνειας κάμερας με δυνατότητες 3D
– οι κινήσεις μέσω των ρομποτικών βραχιόνων είναι πιο ακριβείς από το ανθρώπινο χέρι, ενώ το μεγάλο εύρος περιστροφής και κίνησής τους, επιτρέπει την ευκολότερη προσέγγιση σε δύσκολες ανατομικές περιοχές του ανθρώπινου σώματος
– ο χειρουργός παραμένει καθισμένος στην κονσόλα κατά τη διάρκεια όλης της επέμβασης, με αποτέλεσμα να μην κουράζεται σε μεγάλης διάρκειας χειρουργεία.
Η ρομποτική χειρουργική δεν αντικαθιστά τις υπάρχουσες ανοικτές και λαπαροσκοπικές τεχνικές στη χειρουργική. Αποτελεί πλέον μία εναλλακτική με αποδεδειγμένα οφέλη κι εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι επεμβάσεις της Ρομποτικής Χειρουργικής που πραγματοποιούνται σε αίθουσα νοσοκομείου υπό γενική αναισθησία από τον ιατρό είναι οι ακόλουθες:

  • Σκωληκοειδεκτομή
Σκωληκοειδεκτομή

  • Κήλες με Ρομποτική Μέθοδο
  • Χολοκυστεκτομή
Κήλες με Ρομποτική Μέθοδο

Χολοκυστεκτομή

SURGICAL CENTER

Το Surgical Center είναι ένα πλήρες εξοπλισμένο κέντρο χειρουργικής στη Νέα Σμύρνη, το οποίο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Γενικού Χειρουργού Κωνσταντίνου Τσιγκρίτη.

Τελευταίο άρθρο