ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ 24, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 211 7105550, 6948 096096    ΙΑΤΡΟΣ: 6944 434486info@surgicalcenter.gr

Ρομποτική Χειρουργική

31 Δεκεμβρίου, 2023

Μετά από 15 χρόνια εφαρμογής της ελάχιστα επεμβατικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής, ακολουθούμε την εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας στη χειρουργική με τη χρήση του συστήματος ρομπότ. Η ρομποτική χειρουργική είναι μια προηγμένη μορφή λαπαροσκοπικής χειρουργικής, όπου οι χειρουργοί πραγματοποιούν επεμβάσεις μέσω ενός ρομπότ που ελέγχεται από υπολογιστή. Έχει όλα τα οφέλη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και συγχρόνως προσφέρει στο χειρουργό καλύτερη απεικόνιση, αυξημένη επιδεξιότητα και μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις του. Για τη ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιείται το σύστημα Da Vinci κατά το οποίο:
– ο χειρουργός εργάζεται σε μια κονσόλα υπολογιστή στο χειρουργείο, ελέγχοντας μικροσκοπικά όργανα που είναι τοποθετημένα σε τρεις ρομποτικούς βραχίονες μέσω μικροσκοπικών τομών στον ασθενή.
– ο χειρουργός κοιτάζει μέσα από μια τρισδιάστατη κάμερα συνδεδεμένη σε έναν τέταρτο ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος μεγεθύνει το σημείο της χειρουργικής επέμβασης.
– οι κινήσεις του χεριού, του καρπού και των δακτύλων του χειρουργού μεταδίδονται μέσω της κονσόλας του υπολογιστή στα όργανα που είναι προσαρτημένα στους βραχίονες του ρομπότ. Οι μιμούμενες κινήσεις έχουν το ίδιο εύρος κίνησης με τον χειρουργό επιτρέποντας τον μέγιστο έλεγχο.
Η ρομποτική χειρουργική δεν αντικαθιστά τις υπάρχουσες ανοικτές και λαπαροσκοπικές τεχνικές στη χειρουργική. Αποτελεί πλέον μία εναλλακτική με αποδεδειγμένα οφέλη κι εξαιρετικά αποτελέσματα.

SURGICAL CENTER

Το Surgical Center είναι ένα πλήρες εξοπλισμένο κέντρο χειρουργικής στη Νέα Σμύρνη, το οποίο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Γενικού Χειρουργού Κωνσταντίνου Τσιγκρίτη.

Τελευταίο άρθρο